Det digitale dopet!


Hjernen vår trenger gode timeouts!

Jeg så en skremmende film igår. Barna våre utvikler symptomer som minner om autisme og bipolaritet ved å sitte lenge foran skjermen. Være seg Iphone, padden eller TV. Voksne likeså. Det er så avhengighetsskapende at frontal cortex (forsiden av hjernen - tenkehjernen) fungerer dårligere, det blir opphopning av væske som kan hindre normal fungering. Dette er påvist av forskere. Se filmen!


FB, Instagram, Snapchat, Apple, ITunes - alle gigantene har egne "avhengighetsskapere" - egne forskere som skal få oss ennå mer hekta, hekta på likes og "flammer", -enda mer dopa. For det er det vi blir: dopa. Det er som rus, vi doper hjernen vår og blir sløve, unnvikende, noen blir sinte, aggressive - noen blir apatiske. Det er vanskelig å få kontakt, huske ting, konsentrere seg osv. Dette kan kureres ved å gjøre andre ting istedet: leke, være kreativ, ut i naturen, idrett - rett og slett aktiviteter utenfor skjermene.


Jeg kjenner at jeg plutselig ble skikkelig redd. Spesielt for de små som vokser opp nå, vi ødelegger for barna våre. Vi voksne har et ansvar - dette må vi gjøre noe med. Jeg kan kanskje ikke kutte FB helt -men jeg kan bruke det uendelig mye mindre. Jeg velger derfor nå å "roe ned" FB bruken min. Fra nå av går jeg inn der kun en dag i uken, torsdager. For å sjekke messenger og styregruppene jeg er med i etc. For å dele det jeg må på mine jobbsider. THATS IT. Jeg prøver også å bli mer bevisst over hvor mye jeg sitter foran skjermen, være seg pc, telefon el TV. Jeg skal fokusere mer på gode timeouts, samvær med barnebarna, vennene, trening i det fri, turer i naturen og kreative aktiviteter som gir ro og flyt.


Se dokumentaren her.

© 2017 by @terapiVERKSTEDET

Tlf: 92219910 - kontakt@terapiverkstedet.no  Kilengaten 18 A, Tønsberg

Norsk forening for kunst- og uttrykkster
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
NFP-logo-liggende.gif