© 2017 by @terapiVERKSTEDET

Tlf: 92219910 - kontakt@terapiverkstedet.no  Kilengaten 18 A, Tønsberg

Norsk forening for kunst- og uttrykkster
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
NFP-logo-liggende.gif

Jeg hadde sjøl "sf" som ung

Jeg vet at det å høre til et sted, det å kunne engasjere seg i noe som gir mening, det å oppleve mestring,- at det bidrar til god psykisk helse. Psykisk uhelse er når symptomer tar overhånd. Symptomer som angst, depresjon, rusmisbruk, vold, kriminalitet, spiseforstyrrelser, selvskading, -you name it. Psykisk uhelse er når man ikke har det så bra, og kanskje heller ikke klarer sette ord på det. Istedet lar man det gå utover seg selv eller andre.


Jeg har jobbet mye med mennesker som har slitt med spiseforstyrrelser. Unge og eldre. En spiseforstyrrelse oppstår i alle aldre, den kan komme som et resultat av en krise, -eller den er der hele tiden, eller den kommer og går. Jeg holder foredrag om Spise-forstyrrelser, om forebygging og behandling. Jeg jobber med kunst inn i behandling av Spiseforstyrrelser. Jeg kan mye om temaet, jeg hadde det sjøl i ung alder. Jeg følte jeg ikke hørte til noe sted og brukte maten som et verktøy for å døyve smerten inni meg. Maten ble min måte "å ruse meg unna" på. Jeg brenner for temaet, og jeg velger å dele litt om min egen uhelse i håp om at det kan motivere til å finne en motivasjon. Jeg veit at man kan bli frisk. De aller fleste kan bli friske av psykisk uhelse, men motivasjonen må være der!


Å aldri føle seg god nok er et tegn på psykisk ubalanse, da er det lurt å finne noen å snakke med.

En spiseforstyrrelse er et symptom på at noe ikke er i orden i deg sjøl. Det handler om at selvfølelsen har fått seg en alvorlig knekk, -eller at den aldri kom helt på plass. En spiseforstyrrelse opptrer i mange varianter: anoreksi, bulimi, ortoreksi, megareksi, tvangsspising osv. Alle som sliter med det har det tilfelles at de har et unormalt stort fokus på mat og egen kropp. Å utvikle en spiseforstyrrelse er ikke noe man får til over en natt. Det er en lang vond prosess med mye lidelse og mye smerte. Å bli sett tidlig i denne prosessen er kjempe viktig, å føle at du er bra nok som den du er og at dine bidrag er like viktige som andres, likeså.


Jeg tror veldig på at organisasjonsarbeid og frivillighet er viktig,- det er jo nettopp egenverdet som er noe av frivillighetens filosofi. Kombinasjon av god og riktig behandling og tilhørighet i en frivillig organisasjon kan være en veldig god vei ut av spiseforstyrrelsen. Derfor er jeg også leder for Barne- og ungdomsrådet i Vestfold/ VBUR. Sjekk ut alle organisasjonene som hører til oss her!